Alle berichten van Pieter

Rome, augustus 2016


Rome in augustus is heet. Wie enigszins kan is de stad uit. Onder de achterblijvers veel ouderen. Volgens de reisgidsen dien je de stad in augustus te mijden. Maar dit weerhoudt drommen toeristen er niet van de binnenstad te overspoelen.
Meer foto’s HIER.

Kikkerlandje

Een miniatuur-impressie van Zuid-Holland. Opgenomen in Dordrecht, Gouda, Den Haag en Rotterdam Delfshaven.

Week van de Stad 2014

Promo-video voor Week van de Stad van Stad-Forum. Tijdens de tweede editie van de Week van de Stad, van 5 t/m 9 november 2014, wordt het meest dynamische stuk van Amsterdam verkend: de Ring A10.
Naast de meer gangbare timelapse-techniek heb ik hier voor het eerst hyperlapse toegepast.

The Bells of Amsterdam

Korte muziekvideo op de tonen van het carillon van de Westertoren, bespeeld door Boudewijn Zwart. Boudewijn heeft een speeldoosachtig muziekstuk geïmproviseerd dat goed samengaat met de speelgoeduitstraling van de videobeelden.

Bird’s eye Bangkok

Bangkok leent zich goed voor dit soort miniatuur-video’s. Veel felgekleurde auto’s, de skytrain, en ruim voldoende hoogbouw.

Kinderen van Kenia


In Kenia zijn de kinderen een dankbaar onderwerp voor fotografie. Ze gaan graag op de foto, verdringen elkaar soms haast voor je lens. En als je ze daarna het resultaat op het lcd-schermpje laat zien, kijken ze vol ongeloof naar zichzelf.